Οδοντικά Εμφυτεύματα – Συχνές Ερωτήσεις

1. Τι είναι τα Οδοντικά Εμφυτεύματα;
Το οδοντικό εμφύτευμα είναι κοινώς γνωστό και με τον όρο φυτευτό δόντι. Αποτελεί μια ειδική κατασκευή μεταλλικής ρίζας δοντιού, που τοποθετείται στο σημείο της γνάθου από το οποίο απουσιάζει το δόντι, με τη διαδικασία της χειρουργικής τοποθέτησης. Πάνω στο οδοντικό εμφύτευμα τοποθετείται μία ειδική στεφάνη, που παίζει το ρόλο της μύλης του δοντιού (του εμφανές κομμάτι του δοντιού).

2. Σε ποιον απευθύνονται τα Οδοντικά Εμφυτεύματα;
Τα οδοντικά εμφυτεύματα απευθύνονται σε όλους (ανεξαρτήτως ηλικίας) όσους έχουν χάσει δόντια και δεν επιθυμούν την τοποθέτηση τεχνητής οδοντοστοιχίας.

3. Υπάρχουν περιπτώσεις που τα Οδοντικά Εμφυτεύματα έχουν κίνδυνο αποτυχίας;
Όπως σε κάθε επέμβαση έτσι και στη διαδικασία των οδοντικών εμφυτευμάτων, η επιτυχία της διαδικασίας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ένας πολύ βασικός είναι η σωστή καταγραφή του ιστορικού του ασθενούς. Έτσι περιπτώσεις που παρουσιάζεται αυξημένος κίνδυνος αποτυχίας μπορεί να είναι:
• ασθενείς που είναι καπνιστές
• ασθενείς με διαβήτη
• ασθενείς που υποβάλλονται σε ακτινοβολία
• ασθενείς με περιοδοντικά προβλήματα
• ασθενείς που κάνουν υπερβολική χρήση αλκοόλ
• ασθενείς που κάνουν χρήση συγκεκριμένων φαρμάκων
Σε κάθε περίπτωση όπως αναφέρουμε είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ο γιατρός να έχει μία πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα του ιστορικού του ασθενούς. Και φυσικά να τηρούνται πλήρως οι κανόνες της στοματικής υγιεινής!

4. Γιατί να επιλέξω Οδοντικό Εμφύτευμα αντί για γέφυρα ή στεφάνη;
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που γέρνουν την πλάστιγγα αυτής της σύγκρισης προς τη μεριά των εμφυτευμάτων. Βασικά δεν απαιτείται τροχισμός των γειτονικών δοντιών. Επίσης πολύ σημαντικό είναι ότι η μέθοδος αυτή μπορεί να εφαρμοστεί σε ασθενείς ακόμη και μικρής ηλικίας. Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια από οποιαδήποτε άλλου τύπου προσθετική εφαρμογή.

5. Πόσο επώδυνη είναι η διαδικασία εφαρμογής;
Η μέθοδος της τοποθέτησης των οδοντικών εμφυτευμάτων πραγματοποιείται στο χώρο του ιατρείου. Εκεί ο γιατρός με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, πραγματοποιεί την επέμβαση. Η διαδικασία λόγω της αναισθησίας είναι ανώδυνη. Βασική προϋπόθεση για τη διαδικασία είναι ο ασθενής να έχει πάρει την φαρμακευτική αγωγή που του έχει υποδειχτεί και να την συνεχίσει για διάστημα 7 ημερών.

6. Πόσα χρόνια διαρκούν τα Οδοντικά Εμφυτεύματα ;
Συνήθως τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν πάρα πολλά χρόνια (έως και 30 ή 35 χρόνια). Η συνολική επιτυχία και η μακροβιότητα των εμφυτευμάτων έχουν όμως άμεση σχέση και με την προσωπική φροντίδα που εσείς υποδεικνύετε. Ο σωστός καθαρισμός και η τήρηση των κανόνων στοματικής υγιεινής, με συνδυασμό την έλλειψη καπνίσματος και υπερβολικής χρήσης αλκοόλ, θα μεγιστοποιήσει τα αποτελέσματά σας.

7. Τι ποσοστό επιτυχίας εμφανίζεται στα Οδοντικά Εμφυτεύματα;
Γενικότερα από επίσημα στοιχεία, το ποσοστό επιτυχίας για το μπροστινό τμήμα της κάτω γνάθου, φτάνει το 99% με 100%. Στην άνω γνάθο μπροστά, το ποσοστό αυτό είναι ελαφρώς μειωμένο και τείνει στο 92% με 95%. Στο πίσω τμήμα της γνάθου (άνω και κάτω) τα ποσοστά είναι 87% με 94%. Εμείς με τη μέθοδο που σας προσφέρουμε και με την ποιότητα των εμφυτευμάτων που χρησιμοποιούμε, εξασφαλίζουμε ποσοστά 95 % με 96% σε όλες μας τις εφαρμογές!

8. Πόσο κοστίζουν τα Οδοντικά Εμφυτεύματα;
Το κόστος των οδοντικών εμφυτευμάτων επηρεάζεται από την ποιότητα των υλικών και από το ύψος της αμοιβής του γιατρού. Ενδεικτικές τιμές για ένα οδοντικό εμφύτευμα είναι από 500 έως 900 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση οι περισσότεροι γιατροί σας εξυπηρετούν με ευκολίες πληρωμής. Σημαντικό πάντως είναι ότι η συνολική διαδικασία αξίζει και το κόστος και τον κόπο!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε άμεσα

Loading map...

Φόρμα επικοινωνίας

Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας.
Παρακαλώ δώστε μία έγκυρη διεύθυνση email.
Παρακαλώ γράψτε το μήνυμα σας.

Χριστοφόρου Αγγέλου 4, 27300 Γαστούνη Ηλείας

info@dentaldream.gr

Τηλέφωνο ιατρείου: 2623 034008

Κινητό τηλέφωνο: 6977397518 & 6975020480

Βρείτε μας στα Social Media