Botox –Υαλουρονικό οξύ & Θεραπείες Αισθητικής Προσώπου – Συχνές Ερωτήσεις

1. Πώς συνδυάζονται το Botox, το Υαλουρονικό Οξύ, οι θεραπείες αισθητικής προσώπου με την Οδοντιατρική;
Οι σύγχρονες οδοντιατρικές θεραπείες, μπορούν να επιτύχουν ολοκληρωμένα και άριστα αποτελέσματα, με τη χρήση ενέσιμων ορών όπως το υαλουρονικό οξύ και το Botox. Βασικός στόχος είναι να μειωθούν οι αντιαισθητικές ρυτίδες γύρω από την περιοχή του στόματος, απαλύνοντας τον σχηματισμό τους, ώστε να επιτευχθεί ένα πιο όμορφο χαμόγελο και να διατηρηθεί πιο φρέσκο και υγιές το πρόσωπο.

2. Ποια τα οφέλη του Botox στην περιοχή του προσώπου;
Ο ενέσιμος ορός του Botox, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει τις ρυτίδες γύρω από το στόμα. Παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλύψει ατέλειες όπως, ο σχηματισμός κρυφών τριγωνικών σημείων στις άκρες του χαμόγελου, ή το ουλοχαμόγελο, δηλαδή η εκτεταμένη εμφάνιση των άνω ούλων όταν ένα άτομο χαμογελάει.

3. Σε ποιές περιπτώσεις χρησιμοποιείται το Botox και σε ποιες το υαλουρονικό οξύ;
Οι θεραπείες του Botox εφαρμόζονται συχνότερα στις περιπτώσεις στις οποίες θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τις έντονες ρυτίδες του προσώπου και γύρω από το στόμα. Το υαλουρονικό οξύ χρησιμοποιείται περισσότερο, σαν λύση για τις ρυτίδες των χειλιών και των παρειών, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του όγκου των χειλιών και του ζυγωματικού.

4. Σε ποιες περιοχές του προσώπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Botox και σε ποιες το Υαλουρονικό Οξύ;
Οι περιπτώσεις και οι περιοχές στις οποίες μπορούμε να επέμβουμε με το Botox είναι το μεσόφρυο (ανάμεσα στα φρύδια), το μέτωπο, το ουλικό χαμόγελο, το πόδι της χήνας (γύρω από τα μάτια), οι γραμμές των καπνιστών, οι γραμμές της λύπης, κλπ. Σε κάθε περίπτωση το αν είναι απαραίτητη η χρήση της μεθόδου, εξετάζεται από το γιατρό.
Για το υαλουρονικό οξύ (fillers) έχουμε εφαρμογή σε περιπτώσεις όπως ρινοχειλικές αύλακες (ρυτίδες που ξεκινούν από τη βάση της μύτης έως την έξω πλευρά του στόματος), τις γραμμές μαριονέτας, τους κενούς χώρους ανάμεσα σε γέφυρες, στεφάνες και εμφυτεύματα, σε γενειακές ρυτίδες, στον όγκο και τα όρια των χειλιών, στις γραμμές καπνιστή, κλπ.

5. Σε ποιους απευθύνεται η διαδικασία αυτή;
Οι διαδικασίες θεραπείας της αισθητικής προσώπου, το Botox και το υαλουρονικό οξύ, απευθύνονται στον καθένα ή την καθεμία που θέλει να κάνει το πρόσωπό του/της να μοιάζει πιο σφριγηλό, ζωντανό και ξεκούραστο, ενώ παράλληλα θέλει να βελτιώσει και την αισθητική στο χαμόγελό του/της. Σημαντική βοήθεια μπορεί να είναι η εφαρμογή του Botox, στις περιπτώσεις ασθενών που είναι χρόνια καπνιστές και οι οποίοι εμφανίζουν συχνότερα έντονες ρυτίδες γύρω από την περιοχή του στόματος. Το αποτέλεσμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εκπληκτικό!

6. Είναι ασφαλείς οι θεραπείες με Botox – Υαλουρονικό οξύ;
Οι θεραπείες με Botox και Υαλουρονικό οξύ, θεωρούνται απολύτως ασφαλείς και ανώδυνες. Πραγματοποιούνται άμεσα και έχουν ορατά αποτελέσματα. Στην πράξη αυτό που γίνεται είναι να μειώνεται η δυνατότητα σύσπασης κάποιων μυών, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να εμφανίζεται πιο φρέσκο και ξεκούραστο και με σαφώς πολύ λιγότερες ρυτίδες.

7. Υπάρχουν παρενέργειες με τη μέθοδο του Botox;
Οι ελάχιστες και μειωμένης συχνότητας εμφάνισης παρενέργειες που μπορείτε να συναντήσετε κατά την εφαρμογή του Botox, είναι: κεφαλαλγίες, οίδημα, ναυτία, για περιορισμένη διάρκεια, καθώς και άστοχος τραυματισμός από τη βελόνα. Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό ο γιατρός να διαθέτει κάποια εμπειρία στην εφαρμογή του Botox & του υαλουρονικού οξέως.

8. Ποια είναι η διαδικασία που ακολουθείται;
Η διαδικασία εφαρμογής θεραπειών αισθητικής προσώπου, όπως το Botox, δεν προϋποθέτει κάτι το ιδιαίτερο σε προετοιμασία. Μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μία επίσκεψη και η διάρκειά τους είναι σύντομη. Στις περιπτώσεις των ανδρών θα πρέπει ο ασθενής να είναι ξυρισμένος πριν την εφαρμογή.

9. Πόση ώρα παίρνει η συνολική διαδικασία;
Η συνολική διαδικασία είναι αρκετά σύντομη και σε κάθε περίπτωση δεν υπερβαίνει το μισάωρο. Ενδεικτικά οι περισσότερες θεραπείες Botox, μπορούν να γίνουν μέσα σε 10 με 15 λεπτά περίπου.

10. Θα έχω άμεσα αποτελέσματα και για πόσο;
Ναι, τα αποτελέσματα είναι άμεσα και ορατά! Ανάλογα με το υπάρχον πρόβλημα και την περιοχή που γίνεται η εφαρμογή, μπορείτε να δείτε πολύ μεγάλη διαφορά με την εφαρμογή του Botox! Η χρονική διάρκεια της εφαρμογής είναι ανάλογη με την δραστηριότητα των μυών του προσώπου από το συγκεκριμένο άτομο. Συνήθως η θεραπεία του Botox γίνεται 1 με 2 φορές το χρόνο.


Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας το μήνυμά σας και θα σας απαντήσουμε άμεσα

Loading map...

Φόρμα επικοινωνίας

Παρακαλώ γράψτε το όνομά σας.
Παρακαλώ δώστε μία έγκυρη διεύθυνση email.
Παρακαλώ γράψτε το μήνυμα σας.

Χριστοφόρου Αγγέλου 4, 27300 Γαστούνη Ηλείας

info@dentaldream.gr

Τηλέφωνο ιατρείου: 2623 034008

Κινητό τηλέφωνο: 6977397518 & 6975020480

Βρείτε μας στα Social Media